sábado, 28 de enero de 2012

PRIMERES ETAPES PER DAMUNT DELS 4000m

Hola a tots i totes, ja tornem a estar comunicats després de 6 dies a alta muntanya.
Vam iniciar la ruta desde San Pedro de Atacama (2260m.) el dilluns a les 7 del matí; Abans ens vam despedir de la Núria que per causes alienes i per gent dolenta va extraviar el passaport i retornava a Santiago a fer-se'n un de nou ; així doncs no ens ha pogut seguir fins el salar de Uyuni, des d'aquí li enviem ànims...
Les nostres bicicletes anaven encara més carregades amb menjar (llaunes de bajoques, fesols, tonyina , sardines i amb 9 litres d'aigua cadascun) però el pas fronterer estava tancat fins les 8h. A la sortida ens esperaven 10km.plans i 30 de pujada continuada. Anavem a un ritme de 6 km/hora. i cada 40 m . haviem de parar per menjar i beure una mica, també anàvem mastegant sovint fulles de coca , que van bé pel mal d'altura ; el dia era radiant igual que el sol, però a mida que anavem pujant metres la fresqueta es notava més... al cap de 6'20h. enfilavem l'ultima rampa abans de creuar el pas Hito Cajón (4400m.) al costat del volcà Licáncabur (5970m.) on deixavem asfalt i giràvem a l'esquerra per entrar al camí que ens conduia al pas fronterer del mateix nom 6km. més avall. A part de la fresca també notàvem una mica de mareig degut a l'esforç i l'alçada.
A la frontera ens esperava un policia una mica brokil, ja que li vam dir "buenos dias" i ell amb mala cara ens va contestar "buenas tardes". Com que teniem fred, vam demanar-li per canviar-nos a dins la caseta i ell amb veu autoritaria ens ho va negar... ja veus a l'Ignasi en boles fora la caseta posant-se els pantalons llargs...
El vent ens va ajudar tota l'etapa , bufant de sud i dalt ens va ajudar encara més per la baixada fins la laguna blanca i laguna colorada , agafant els 60 km/h . en algun tram. (això també va implicar la caiguda d'un bidó d'aigua de 5l. que es va foradar...)
Arribats a laguna blanca tocava pagar l'entrada al parc natural (150 Bolivars) uns 17 € .
Al costat mateix hi havia una casa amb cuina i llits per allotjar, així ho vam fer; la mestressa anomenada Basilia ens va acollir bé arreglant-nos el preu a 35 bolivars cada un per dormir i 15+ per sopar. Vam coincidir amb uns veneçolans de Maracaibo els quals ens oferiren casa seva si hi anem algun dia.
Abans que es fes fosc Ignasi i jo vam visitar la laguna a peu i el Fran amb bicicleta va poder fer un bon reportatge fotogràfic. Seguidament una bona sopa de verdures i carn de llama per posar gasolina al cos. Un te i a mumiii.
TEMPS ETAPA 7.50hores 55 km.

No hay comentarios:

Publicar un comentario