viernes, 3 de febrero de 2012

ETAPA DEL SALAR DE UYUNI

EL GRAN SALAR DE UYUNI 12000 KM2

ELS CUCOTS ESTAN UNA MICA TOCATS...

REBENTATS PER LA SAL , L'AIGUA, EL CLIMA I ELS KM...
HOMENATGE AL XAVI DESDE LES ALTURES , LAGUNA COLORADA L'ENDEMÀ D'HAVER NEVAT.
Nudisme al Salar...

Desde el salar , una dedicatòria al nostre amic i company Xavi Tondo.
Foto amb els flamencs arrancant el vol a la laguna colorada.
nosaltres al salar de Uyuni


Per terres molt altes a més de 4500m. La laguna colorada el dia després de nevar...Despres de passar 5 dies, tornem a trobar-nos en un poble amb internet i llum electrica.
Han sigut 5 jornades molt intenses amb contacte directe amb els elements: sol, vent , aigua, sal ...


El dilluns vam decidir creuar el salar de Uyuni d'est a oest, fins l'illa del pescado o Incahuasi,una illa que està al mig del salar; 25km. per terra i 82km per damunt de sal i trossos d'aigua salada. (Algunes èpoques de l'any la pluja inunda el salar i el converteix en un mirall espectacular, on no saps què és cel i què és terra, fa l'efecte que pedalis damunt els núvols.) El resultat va ser tots mullats d'aigua salada de dalt a baix secant-se amb el vent , reblanint els nostres músculs tocats divisant a l'horitzo l'illa de destí , però no arribava mai, la vam començar a divisar quan faltaven 30 km. per arribar ; amenaça pluja, anem parant per fer una mossegada i un glopet d'aigua i a la fi notem que la tenim davant, l'hem de vorejar pel nord per arribar a les casetes d'allotjament; arrastrem les nostres bicis perquè el terreny és fangós, ens acomodem a l'únic refugi que hi ha amb llits i com a premi es posa a diluviar...
TEMPS ETAPA 8.50h. 107 KM.

2 comentarios:

 1. horitzó emmirallat d núvols,
  muntanyes llunyanes dibuixades
  amb núvols q passen al seu pas
  mentres l'aigua es mou a pedalades,
  la sal enganxada a les rodes,
  esquitxos salins q assequen la pell...
  camí desconegut cap a terra ferma?
  setmana canyera...
  vos si sou una canya!
  uns parada en el camí i a seguir X

  ResponderEliminar
 2. Quina experiència!. Ja explicareu en detall com heu pogut combatre les condicions, l'alçada i les nombroses dificultats que segur heu trobat. Per aquí fa uns dies que fot un fred que pela.
  Vinga, a veure si sortiu de la zona apatxe per poder explicar-nos que ha deparat aquesta setmaneta. Molts ànims i molts records de la gent d'aquí que sovint pregunta per vosaltres.Endavant!!!

  ResponderEliminar