viernes, 2 de marzo de 2012

IMPERI INKA ,CUSCO

Plaza de armas (Cusco)

Ara toca muntanya després dels carnavals:
Estem a Cusco, ciutat peruana a uns 400km. al nord del llac titicaca; Una ciutat d'origens inkes pero que degut a l'invasió espanyola a partir de l'any 1500 va quedar anulada a l'arquitectura cristiana; infinitat de temples inkes van ser destruits i damunt es van contruir les actuals esglésies catoliques i catedrals... Quina desgracia, amb la perfecta contrucció que feien els inkes, van ser perseguits,explotats i aniquilats durant cent anys i es calcula que van morir uns 12 milions.
Cusco esta situada a l'inici del valle sagrado, una vall que esta composta per 12 poblacions inkes en un radi d'uns 60 km. que es comuniquen per l'anmenat camí inka, que per poder arribar de Cusco a Machu Picchu fan falta 4 jornades a peu i tres nits. Resulta que Machu picchu és l'únic temple que no van destruir els espanyols, ja que els inkes al veure que invaien els seus territoris van optar per abandonar el seu temple més preciat... com que no podien fer foc per cuinar (ja que els hagéssin descubert) van decidir abandonar el poble amb l'intenció de tornar un cop s'hagués arreglat la guerra... no va ser així, i durant més de 4 segles va estar abandonat i resguardat al mateix temps , enmig d'un paratge espectacular rodejat del riu Urubamba i d'infinites muntanyes plenes de vegetació.
Degut als aiguats que han castigat la zona, ha estat tancat l'accés per per pujar al Machu Picchu. fins fa dos dies no es podia visitar, ahir van obrir l'accés amb el tren que ens porta de Ollantaytambo fins Aguas Calientes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario