domingo, 29 de enero de 2012

ETAPA LAGUNA VERDE A LAS TERMAS



  • Aquesta etapa era la primera que no baixàvem de 4200m. Un de nosaltres quasi no va dormir amb molt mal de cap degut a l'alçada i amb la fulla de coca i un ibuprofeno 600, va millorar una mica i vam poder sortir a pedalar a les 8'30h.


Els primers km. van ser planers , vorejant les dues "lagunas" però aviat va anar enfilant-se el tema i amb vent de cara durant més de mitja etapa.



El terreny és bastant arenós , has de filar bé la traça per damunt d'on està més dur, perquè a la mínima que et despistes ja xafes sorra i et claves molt més desequilibran-te. En molts trams degut a la velocitat dels 4x4, es formen unes petites muntanyetes que et porten de cap continuament per les vibracions i els nostres trapecis i cervicals ho noten al final del dia.



El temps era estable, solejat però amb el vent que ens feia la guitza, la ruta anava vorejant les muntanyes de més de 5000m. algunes de les quals estaven enfarinades; l'única companyia que teniem eren els guanacos , les llames que de tant en tant feien acte de presència mirant-nos encuriosides i també els 4x4 dels turistes que ens passaven a gran velocitat sense miraments... Com cada dia a mitat d'etapa paràvem a fer-nos el nostre entrepanet de pa bimbo amb sardines , regat amb aigua dels nostres bidons i de postre una barreta de torró de Xixona que ens retornava l'energia i el sucres que haviem perdut.

En una de les moltes bifurcacions del camí L'Ignasi i el Fran van tirar cap a la dreta per veure el desert del Dalí (anomenat així perquè les poques roques que hi han, formen unes escultures molt semblants a l'estil del pintor empordanès.) La cosa els hi va sortir rana, ja que el camí es feia poc a poc més arenós fins el punt que van tenir que baixar de les bicis a espènyer durant 20m. Jo els veia amb els prismàtics com arrastràven les bicis però no vaig poder ajudar-los ja que em prou feines podia am mi mateix.

Seguint amb el recorregut, segons el gps. que teniem tots els traks gràcies al Chusma que ho havia fet a finals del 2010 (http://www.seguimosencombate.blogspot.com/) , ens quedaven pocs km. per arribar a les termes però el desgast d'un de nosaltres es notava amb el genoll pesat, tot i així vam arribar a les 16'00 h. És una sensació curiosa divisar després de passar una etapa dura una caseta enmig del no res amb una bassa on es banya gent a més de 4300m.



Va ser un regal pels nostres cossos dolorits, poder-nos banyar a la bassa en una aigua a 36º... hi vam estar més d'una hora gaudint de la sensació de relax amb el paissatge tan desèrtic sense cap arbre... Seguidament vam tenir que convèncer a la senyora que s'encarregava del menjador turístic perquè ens deixes dormir allí mateix, ja que no disposava de llits per viatjers;ens va deixar dormir allí amb la condició que a les 5 del matí ens aixequéssim . A les 19 hores sopàvem el mateix d'ahir que ho trobàvem boníssim i a les 20'30h vam apartar dues taules i ens vam acomodar amb els nosres matalassos inflables i els sacs de plomes. La nit degut a l'alçada es feia pesada , jo em vaig despertar a la 1 i com que no podia dormir + , vaig cabussar-me a la bassa amb silenci de no despertar als companys i allí vaig estar més d'una hora contemplant els estels , les constelacions i gaudint d'una experiència única , que em va refer...



La dona ens va deixar dormir fins les 5'45h. ràpidament vam desar els nostres sacs i directament a esmorzar unes coquetes semblant als pan cake sucades amb melmelada i mantega, acompanyat amb cafe amb llet o te.



TEMPS ETAPA 6'50h. 57Km.



No hay comentarios:

Publicar un comentario